joi, 5 iulie 2012

Practic ... trebuie! ... la o mie de păreri, o pun şi pe a mea la dispoziţia publică!


            Din punctul meu de vedere, de om simplu, cred că oamenii politici de după 1989, sunt la fel de hoţi şi chiar periculos de inutili (pentru că din cauza lor pot deveni şi simplii contribuabili inutili, să ajungă simplii oameni să nu mai ştie ce rost au pe lumea asta)! Şi susţin asta indiferent de cât arată omul Băsescu cu degetul în jurul său la ceilalţi şi la petele lor de ruşine, mai mari sau mici. De ce eu sunt convins că omul Băsescu nu a organizat lucrurile în favoarea României în cele două perioade în care a fost preşedinte? Şi de ce intră în categoria politică generică standard românească?
            Baza legală a actelor preşedintelui este articolul 100 din Constiţutia României - pentru cei ce nu ştiu  .....
             Pe principiul - vezi-ţi bârna din ochi - Omul Băsescu T acuza regele de trădare - după cum am văzut in diverse situaţii publice ... Dar oare ... dl. Basescu ce fel de patriot este? Nu vede că independenţa noastră economică – a românilor - a predat-o FMI-ului, Bancii Mondiale si Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare în momentul în care a acceptat ca România să primeasca împrumuturile cu destinaţia directă - bănci de pe teritoriul românesc (iar miliardele de euro au fost imediat repatriate la bancile principale – în cursul anului în care au primit sumele, lucru care nu a împiedicat alocările în anii următori – în opinia mea). Nici măcar o secundă nu a acţionat în sensul protejării României şi a intereselor româneşti.        
             La cum şi-a jucat adversarii politicii (care de fapt îi erau aliaţi - exemplul  d.lui Tăriceanu - care a reuşit o acţiune cu Ford, iar la momentul respectiv dl. Băsescu îi minimiza eforturile în public) pe scena politică, putea să joace bine şi economic, nu numai politic ... dar, se pare că nu l-a interesat decât să rămână singur în capul mesei ... nu să facă din România familia sa.
              În situaţia dată - consider ca principalul responsabil în acest blocaj al destinului românesc este dl. preşedinte Basescu Traian (şi subliniez că mai ales din poziţia de preşedinte, omul Traian Băsescu, avea rolul de a urmări interesele româneşti)
mai exact este principalul vânzător al viitoarei libertăţi economice prin acceptarea împrumuturilor din ultimii 8 ani! Şi nu cred că nu a ştiut ce face! . A folosit funcţia publică, care de fapt este intărită de Constituţie, în sensul diluării independenţei economice a României şi a românilor. Peste ceva vreme - românul va fi în situaţia grecului, sau poate a indienilor izolaţi de poporul american în rezervaţii. Poate nu este întâmplător, faptul că americanii îşi bazează existenţa azi, pe dispariţia apaşilor, a comanşilor, şi cine mai ştie câte alte grupuri tribale (cherokee pentru americanul de azi, este doar o maşină!).
               .... problema care rămâne pentru urmaşii noştri este că vor hotărâ alţii şi ce este util, şi ce este inutil pentru ei.
                Argumentele prin care îmi susţin cele afirmate mai sus:          
         Conform http://www.presidency.ro/?_RID=htm&id=4 din 20 decembrie 2004 - Preşedinte al României este dl. Traian Basescu.           
            Datoria României a fost conform http://www.zf.ro/infografice/soldul-datoriei-publice-a-romaniei-in-perioada-2005-2009-5706715 : sursa Ministerul Finanţelor Publice,
astfel 2005 - 16.1 mld euro,  2006 - 18.7 mld euro       , 2007 - 22.8 mld euro,             2008 - 27.6 mld euro,             2009 - 34.9 mld euro.
            "Datoria externă totală a României, la 31 decembrie 2011 este de 98,6 miliarde de euro, include dobânda acumulată şi care nu a ajuns la scadenţă, precum şi alocările speciale de la FMI. Soldul datoriei externe a crescut cu peste 6 miliarde de euro faţă de finele anului 2010. Astfel, datoria externă a României pe termen scurt a crescut, într-un an, cu 17,6 procente, iar datoria pe termen mediu şi lung cu 3,7%." dupa cum se publica in http://www.jurnalul.ro/economia/datoria-romaniei-2012-604088.htm .
            Iar această datorie s-a creat prin hotărîrea preşedintelui de a susţine băncile de pe teritoriul României. Pentru că fondurile create prin această creditare a statului, au ajuns la bănci, în mare majoritate – filiale ale băncilor străine.
            Băncile – domnilor, doamnelor şi domnule Băsescu, nu sunt instituţii ale statului român, pentru a se putea justifica în vreun fel sprijinirea lor financiară directă sau indirectă. Sunt societăţi cu capital propriu ce au scop obţinerea mai multor bani, din puţinii bani pe care îi au la dispoziţie. 
           Nu au nicicum ca scop eficientizarea circuitului financiar, sau volumul masei monetare existentă pe o piaţă în echilibru - aşa cum este cazul instituţiilor financiare naţionale, respectiv bănci naţionale.
            Oare societatea civilă, chiar nu va trece la măsurarea juridică a acestor fapte ?
            Oare nu pot concluziona că - omul politic, nenoroceşte ţara, şi când nu mai este în funcţie – dar abia când nu mai este în funcţie, este deferit justiţiei – precedent grăitor în acest sens, cazul familiei Năstase (nu doar Adrian N. ci şi soţia). Iar românul plăteşte incontinuum boroboaţele pe care le face câte un zoom politikon - din acesta (traducerea acestui cuvânt grec în clar este - animal politic).
          Mai pe româneşte, ca să fiu înţeles - între el şi condamnatul Năstase - este o singură diferenţă: Băsescu este încă liber. Dar mult mai periculos pentru România şi români! Pentru că joacă mize mari la masa mare, fără să mă întrebe şi pe mine - prostul de pe stradă - vrei să te vând tranşat sau în viu?
               În rest, mi se rupe de Roberta şi restul ... indiferent cum numără. Mai devreme sau mai târziu le vine şi lor momentul de glorie, când vor trece cu pătura prin faţa camerei de luat vederi.  Şi poate următorii politicieni se vor uita la domnul Sobaru aşa cum trebuie... nu ca la un asistat social!

              PS există o ordine în societate! Legislativul (Parlamentul - Senat şi Camera Deputaţilor) creează legile pe care le aplică inclusiv Curtea Constituţională. Iar Legislativul în cazul dat este format prin vot, vot cu care se joacă toţi. Oare de ce, acum, dintr-o dată, Legislativul ajuns în alte mâini sperie? Că se creează calea Băsescului către Năstase? Că eu nu văd diferenţe în joaca Robertei Anastase, şi joaca prezenţilor Ponta, Antonescu, etc...
       
           
           

Niciun comentariu: