joi, 21 iunie 2012

Sunetul! ... o cale spre inovaţie?


            Sunetul este o vibraţie.
            Însă este o vibraţie produsă la lovirea unui material. Sau este urmare a vibraţiei unei materii.
            Aş mai adăuga, că capacitatea unei alte materii de a rezona – respectiv de a recepţiona vibraţia – ţine nu atât de un aparat auditiv, cât de structura internă a materiei receptoare.
            Adică - dacă o structură lemnoasă are o vibraţie, poate rezona foarte bine tot cu o structură lemnoasă. Dacă este o structură metalică, poate rezona foarte bine cu o structură metalică. Şi tot aşa – legat de o structură ceramică, animală sau vegetală.
            De asta în universul nostru, avem capacitatea de a percepe vibraţiile create de materiile asemănătoare nouă.
            Perceperea realităţii este limitată de senzorii noştri, sau de organele senzoriale.
            Aşa cum ideea vibraţională a acestor cuvinte înşirate mai sus, pot părea neimportante, sau fără noimă pentru mulţi, totuşi vor fi câţiva oameni care vor percepe importanţa capacităţii materiei de a percepe o vibraţie. Şi mă refer exact la perceperea vibraţiei de către structuri identice sau măcar asemănătoare.
            O vibraţie creată de o structură, şi recepţionată de o altă structură este percepută în mod atrofiat. În materialul receptor vibraţia nu va regăsi aceeaşi armonie vibraţională.
            O conduită vibraţională caracteristică lemnului, nu se regăseşte în metal, sau cu atât mai mult în lichide.
            Şi în acest caz – pot sublinia că vibraţia – este manifestare în spaţiul comun, în acelaşi univers, în care se regăsesc aceste materii, însă va avea comportamente diferite caracteristice fiecărei materii.
            Mediul cât şi materiile ca structură, pot ajuta sau pot obtura vibraţiile.
            Acum pot lărgi noţiunea de vibraţie, de la sunet la mesaje. Şi mai adaug că mesajele pot fi trimise şi ca urmare a unor emoţii, în cazurile subiecţilor umani.
            În neuronul uman, se creează o vibraţie la comunicarea stărilor diverse către creier. În creierul uman – de asemenea, există vibraţie. Mai rămâne de analizat şi de creeat receptorul care poate primi vibraţia gândului, şi ulterior sistemul care să poată reprezenta în clar vibraţia recepţionată.
            Odată pus la punct un sistem complet de recepţie şi analiză, se poate trece la analiza materiilor existente în universul nostru, pentru a analiza tipuri de mesaje existente în lumea vie. Mesaje produse de materiile vii.
            Atfel cu puţină atenţie, putem analiza o persoană care are intenţii rele, şi de asemenea putem analiza intenţiile unei persoane. Dar acurateţe în observaţie se obţine doar având un material rezonant capabil să preia vibraţia cu toată amplitudinea sa.
             Şi toate astea, sunt posibile plecând de la armonia vibraţiei în ureche! Iar urechea nu este un organ aşa de simplu, cum pare ... atunci când te uiţi la pavilion.
           

Niciun comentariu: