joi, 28 iunie 2012

Statul 0 ( z e r o )


            Nu pot să nu observ cum se manifestă dezinteresul guvernului român, indiferent de culoarea sa potocalie, galbenă, verde, kaki, albă sau neagră!
            Optimizarea costurilor statului, pentru guvernele de după 89, echivalează cu scoaterea în şomaj, respectiv limitarea numărului de locuri de muncă. Şi asta fără să ţină cont de diminuarea bugetului de asigurări sociale. După care se vaită în faţa românilor că nu au bani de pensii! Şi de asta se împrumută la Bănci cu structură Mondială! Ca să asigure traiul la un nivel decent al populaţiei …
            În momentul în care românii, plecaţi după o muncă plătită mult mai bine în afara graniţelor, la revenirea în ţară primesc din partea statului, respectiv a guvernului, aceeaşi neatenţie. Sunt trataţi doar ca o sursă a Bugetului de Stat!
            Adică în continuare contribuie individul cu sume la taxele diverse – de drum, directe – ca rovignetă, cât şi indirecte ca – sume incluse în bezine. Sub scuza – necesităţii de construcţii de autostrăzi sau întreţinere de drumuri naţionale. Pe lângă dubla impunere în acelaşi scop, asupra aceleaşi materii – lucru nepermis, chiar de legislaţia existentă în dreptul românesc actual, mai apare următoarea situaţie hilară … numărul de kilometri de autostradă daţi în folosinţă anual sunt aproape inexistenţi, sau mai exact spus - autostradă românească pe un singur sens! ... Şi pe unde te întorci domnule? Cu elicopterul, că aşa face tot românul mai harnic - din punct de vedere politic!
            Am mai descoperit o teorie idioată în România, pe la canalele tv cu vorbă multă – cum că guvernele statelor respective au latenţă şi chiar o mare întârziere în luarea măsurilor generice privitoare la populaţie, mai ales legat de venituri, pe când în România, se implementează ideea că guvernul este în tandem cu cerinţele populaţiei.
            Iar la prostia asta participă cam toată mass-media. Şi nu este un fapt simplu sporadic, pe ici pe colo …
           

Niciun comentariu: