joi, 10 mai 2012

... prea mulţi “binevoitori”!


In Paris, la Centrul George Pompidou, la loc de cinste!
… De ce Brancuşi a plecat in Franţa?
          De ce pleacă doctori azi din Romania ...

          De ce însă, Brâncuşi azi în Franţa, e un reper … al Franţei?
          De ce Cioran este o valoare în România, însă este al francezilor, aşa cum şi Brâncuşi este devenit peste noapte francez? Doar pentru că li s-a acordat cetăţenia?
Ei şi-au dat acordul pentru a deveni cetăţeni francezi! Ei au consimţit în mod liber la primirea cetăţeniei.
          În Franţa există la loc de cinste atelierul lui Brâncuşi. Pentru cei ce nu ştiu - în Paris lângă biblioteca naţională.
          “Acasă”, în România, casa lui Brancuşi există în actele de patrimoniu, pe la un minister pe undeva … Însă casa reală nu mai există în România. S-a făcut cum se face de obicei. S-a luat o casă a altcuiva, pe care s-a inscripţionat casa lui …
          Ceea ce trebuie să fie original, este adaptat, şi trecut prin bunul simţ al “binevoitorilor” …
          Şi ăsta este cel mai bun exemplu real, pe care îl pot da.
          Legat de adaptarea la valorile NOASTRE. Nu ale individului.

          Trebuie ca revoltaţii care acum strigă diverse … să înteleagă, ca pentru a schimba măcar pe viitor lucrurile, modul “binevoitor” de a interveni în vieţile celor din jur este inutil.

          Lucrurile sunt simple … În România, eşti obligat, sau eştii forţat de “binevoitori” să faci lucrurile într-un fel, sau doar într-un anumit fel – şi mai ales  să accepţi ca valoare de adevăr, jumătăţi de măsură.
          Lucruri simple cum ar fi ca exemplu: munca, dar fără plată; democraţia dar fără drepturi, doar cu obligaţia de a da contribuţiile sociale – sunt mici probe de jumătăţi de măsură românească.
          … dacă ai o muncă şi din munca ta, nu îţi permiţi să treci strada sa îţi iei o sticlă de vin, o pâine şi o revistă, oare cine e de vină ? Fiscul care vine să te controleze? Sanitarul de la SANEPID care vine să te controleze? Dar care în realitate vine să îşi încaseze amenda, dată doar pentru că este un plan de încasare de amenzi - şi nu că ar exista o abatere de la prevederile legii!
De ce ?!?
       Pentru că este un buget prevăzut şi aprobat de nişte incapabili, cu scopul PUBLIC de a lucra chestii diverse de importanţă PUBLICĂ – adică cum zic ei – cu utilitate publică. Deci pentru toţi!
          Şi asta nu se întâmplă.
          Eu înţeleg doar că sunt incapabili să acopere necesarul de hrană, şi trebuinţele unor indivizi simpli de pe o arie. De asta pleacă românii de bun simţ, care refuză să intre în hora minciunii.
          Şi sub masca unor preţuri distribuie resursele cum vor ei … fără o balanţă a preţului vieţii. Este doar un sistem sclavagist mascat.

          .... în Franţa, lucrurile stau altfel.
          Eşti lăsat să îţi rupi gâtul, sau să faci ceea ce crezi tu că îţi este bine. Dacă vrei să trăieşti pe stradă, acolo vei sta … dacă vrei un pat, îl poţi avea. Schimbul este real … Un întreg pe un întreg. Nu există un echivalent românesc: boaba asta de porumb pentru un pepene … pentru că din boabă la anul ai să ai un ştiulete, după doi ani din ştiulete …. şi rezultă că ţi-am făcut un favor, că îţi dau boaba de porumb! Doar îţi creez un viitor, boule !
       .... în Franţa există un buget ce se regăseşte în şosele, drumuri, asigurare socială şi posibilitatea de a fi în armonie cu comunitatea. Indiferent de naţia din care se trag părinţii tăi.
       Pentru asta, majoritatea binevoitorilor români, ar trebui să îi lase în pace pe cei care au o apartenenţă la o idee personală.
      Ideea lor nealterată de opinia moralizatoare, trebuie ... sau ar trebui să poată fi exprimată simplu, natural, fără eforturi.
       Identitatea, de la un anumit nivel superior devine umană. Nu mai este românească, franceză sau de altă naţionalitate.
          A fi uman ar trebui sa fie o cale naturală de existenţă. Asta ar fi primul lucru de învăţat când eşti în afara graniţelor.
          Asta nu înseamnă ca uiţi de mamă, uiţi de tată, de familie. La asta se reduce România. Nu mai este nici trib, nici gintă … doar familia rămasă acasă. Acasă ! Pe strada cu găuri, cu apă puternic clorinată, cu vecini care se bucură că ai mai venit acasă ...
         
          Ideea de bază însă este că destabilizarea vine din România. Destabilizarea multiplă – economic însă mai ales spiritual !
Cum aşa?
Păi, din România vine tăierea salariului, pentru că sindicatele sunt doar o altă formă de control al celor ce produc prin muncă ceva (servicii sau produse) iar membrii din sindicat cred că este oportun să fii membru. Ei nu cred nici în lider, nici în ei.
          Şi de aici – cred eu - exemplul a fost preluat de europeni … şi de restul … Nu se mai plăteşte munca, nu se mai consumă … nu se mai …
         Cine ne schimbă? Se pare că mulţi dintre noi, nu putem să ne ridicăm deasupra …. românismului, ieftin de paradă! Şi când te uiti in categoria marilor români, la urma urmei, peste cine dai?
        Peste unii care au scris cărţi! Şi sunt cărţi scrise şi de Ion Iliescu, însă asta nu înseamnă că intră lângă marii români, care au scris cărţi şi sunt citiţi pentru că au avut ceva de prezentat, nu pentru că au avut la îndemână o tiparniţă!
          Iliescu nu a creat evoluţie, aşa cum te ridică din noroi, Cioran. Ba pot să spun că e unul din proştii care a ajutat la decăderea românilor. Încet, diplomatic, cu zâmbetul pe buze, ascunzând multe şi sacrificând un popor.
        “Binevoitor” închide ochii “binevoitorul” în faţa pierderii esenţei de a fi un român adevărat, cu inima caldă … uman!
  Ţiganii sunt la furat pentru că strămoşi de-ai noştri, “binevoitori”, au adus sclavi să le facă treburile  ….  Iar noi trăim cu cugetul împăcat, fără să ridicăm un deget în ridicarea de jos a acestor oameni.
          Noroc că se mai ridică câte unul dintre ei, şi încet, trage şi pe alţii după el.
          Şi aşa de final, mai adaug, că dacă azi eşti plecat peste graniţa romanească, ţine de tine ca român să fii peste ani, un Cioran sau măcar un om. 
         Dacă eşti doar un "binevoitor", plecat să umfle portofelul cu monezi, şi să revină acasă cu lanţ de aur la gât, fără să înţelegi măreţia lumii în ansamblul ei, ai să mori odată cu corpul tău, fără să mai rămână vreun vis sau vreo idee pe urma ta, şi mai ales urmaşilor tăi.

Niciun comentariu: